Blog 1 -
 Thaise Massage Happy  thumbnail

Thaise Massage Happy

Published Jul 12, 23
10 min read

Thaise Massage Zuid

De rest van dit artikel blijft bij het idee dat het deze ‘afvalstoffen’ zijn die masseurs bedoelen. Maar dat is nog steeds een grote categorie die niet echt een antwoord is. Cellulaire chemie produceert veel moleculen. Technisch gezien zijn het giftige stoffen omdat ze biologisch worden geproduceerd en schadelijk zouden kunnen zijn in abnormale concentraties.

Het zijn dus helemaal geen ‘afvalstoffen’. Net als in de rest van de natuur wordt er in de cellulaire chemie niet veel verspild. De meeste metabole ‘afvalstoffen’ hebben een nut in het normaal functioneren van het lichaam. Je wilt deze stoffen zeker niet ‘doorspoelen’. Je wilt dat ze hun normale chemische levenscyclus doorlopen, verwerkt en opnieuw verwerkt.

Dit soort stoffen zijn zeker geen nutteloze stoffen die een beetje rondhangen in het lichaam tot je vriendelijke buurtmasseur ze verwijderen. Melkzuur is het ultieme voorbeeld. Ondertussen weten we nog steeds niet welke stoffen masseurs nou eigenlijk bedoelen. Laten we eens kijken naar het meestgenoemde stofje: melkzuur of lactaat. Melkzuur is de koploper onder de genoemde “afvalstoffen”, en waarschijnlijk de enige die een begrip is, waardoor de meeste masseurs menen dat melkzuur door massage kan worden weggespoeld.

Oepsie. Dit is ook weer niet verwonderlijk. Als mensen massage nodig hadden om melkzuur te “zuiveren”, zouden atleten na elke wedstrijd of training omvallen zonder noodmassage. Het effect moet gering zijn of niet bestaand. In elk geval is het de moeite waard om te benadrukken dat melkzuur niet de oorzaak is van spierpijn op welk moment dan ook, behalve de onmiddellijke nasleep van intensieve training of inspanning, en waarschijnlijk zelfs dan niet.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat spiervermoeidheid en het “brandende gevoel” dat je voelt als je intensief traint, waarschijnlijk wordt veroorzaakt door calcium, niet door ophoping van melkzuur. Om precies te zijn: melkzuur veroorzaakt de dag na het sporten geen pijn – het is dan al lang verdwenen. Melkzuur als ‘slecht molecuul’ is één van de meest hardnekkige dwaze mythes uit de hele bewegingswetenschap.

En elk ander metabolisch afval past nog minder waarschijnlijk in het bakerpraatje dat massage zogenaamd ‘ontgift’. Maar het wordt erger. Nu is het tijd voor een plotwending. Massage is niet alleen op geen enkele manier een ontgiftingsbehandeling, maar feitelijk het tegenovergestelde: een vergiftigende behandeling. Een klein beetje. Soms. Pijn en malaise na een massage (PMSM) is een veel voorkomend verschijnsel na elke krachtige massage.

Thaise Massage Barendrecht

Evenmin kan massage de door haar veroorzaakte rhabdo weghalen. Je kunt de rhabdo-cocktail niet wegspoelen met een massage, of een beetje extra water drinken – of welke hoeveelheid dan ook. PMSM is slechts een onvermijdelijke milde bijwerking van sterke massage, net als spierpijn na intensieve inspanning. Zelfs als er al een aantal problematische afvalstoffen in je weefsels zijn, en zelfs als ze grotendeels in de bloedbaan terecht kunnen komen ..

Maar de bloedsomloop is geen eenvoudig systeem van buisjes dat je kunt doorspoelen door extra water op te zuigen. Dit is net zo logisch als brandstof aan een auto toe te voegen om deze sneller te laten gaan. In feite is de vochtbalans vrij stabiel en enigszins onafhankelijk van bescheiden veranderingen in de wateropname - thaise massage bergen.

En ze hebben niet meer water nodig om te werken dan dat ze extra voedsel nodig hebben om te werken. Hun uitgebreide chemie ploetert ongestoord door, of je nu 4 glazen water per dag drinkt of 12. Als je aanzienlijk uitgedroogd bent, zou je natuurlijk problemen krijgen, maar lever- en nierfalen behoren niet tot de vroege gevolgen.

Niet meer, niet minder. Het lichaam zorgt op zijn eigen fantastische manier voor de rest. Massage parlour West-Flanders. Koolstofdioxide is een veel voorkomende afvalstof, en gemakkelijk te begrijpen: je cellen produceren het via verbranding van brandstoffen met zuurstof, net als een biljoen mini-automotoren. Je treft het aan in hoge concentraties in myofasciale triggerpoints (spierknopen), wat aangeeft dat deze metabolisch “toeren maken”.

Zelfs als massage van een triggerpoint de volledige lading CO2 in de bloedbaan drukt, is dat een oneindig kleine hoeveelheid CO2 vergeleken met de totale CO2 die in een enkele seconde wordt geproduceerd door alle lichaamscellen samen. We produceren en verwerken constant gigantische hoeveelheden CO2, en dat doen we zonder erbij na te denken - thaise massage alkmaar.

Zelfs als je aanneemt dat het indrukken van een triggerpoint elk molecuul van elke pijnveroorzakende metabolische stof op magische wijze in de bloedbaan dwingt ( en niet alleen in de aangrenzende intercellulaire vloeistof, wat veel waarschijnlijker is), dan is extra “spoelen” op geen enkele manier nodig. Eenmaal in de bloedbaan zouden ze als stofjes in een zandstorm verloren gaan en zich bij miljarden van hun metabolische broers en zussen voegen die routinematig al worden geproduceerd – en verwerkt – door alle cellen van het lichaam.

Thaise Massage Met Hp

Nee. Hier is veel discussie over, maar het is misleidend. thaise massage met hoogtepunt. Manuele lymfedrainage (MLD) is een redelijk exotische en gespecialiseerde manuele techniek tegen zwelling. Hoewel je MLD met de handen geeft en het een ‘natuurlijke’ aanvulling is op massage, is het technisch gezien geen ‘massage’, je oefent immers geen invloed uit op de zachte weefsels van het lichaam.

MLD heeft een reputatie voor indrukwekkende resultaten bij zwellingen, al is het lastig gebleken die in gecontroleerde testen te reproduceren. Maar in principe stimuleert MLD zogezegd de werking van het lymfestelsel - thaise massage in de buurt ravels. De primaire functie hiervan is niet afvalverwijdering, maar vochtafdrijving, en daarna het filteren van lymfevloeistof in de lymfeknopen. Lymfeknopen lijken eigenlijk helemaal niet op de lever, die daadwerkelijk een afvalstoffenverwerker is.

Lymfeknopen richten zich daarentegen op indringers, buitenlichamelijke bacteriën, iets dat ze meer doet lijken op veiligheidsmedewerkers bij een infectie (thaise massage eindhoven). In dit verschil kun je zien dat het niet helemaal correct is om te zeggen dat lymfedrainage over ‘afvalstoffen’ gaat, zelfs als er al wat cellulaire afvalstoffen in de lymfe zou zitten (wat waarschijnlijk ook wel zo is).

Het gaat ook wel eens mis – bijvoorbeeld door trauma, operaties, of andere medische behandelingen, en daarvoor is MLD ook ontstaan als behandeling – maar niet in vergiftiging van het weefsel, maar juist in het (soms ernstig) zwellen van weefsel. Dat is enorm lastig en kan ernstige problemen veroorzaken, maar geen kwestie van gif of afvalstoffen.

Het is dus geen voorbeeld voor een ontgiftende massage. Het idee dat water drinken vanwege een massage belangrijk is, is een belachelijke oversimplificatie. Makkelijk onderuit te halen met een oppervlakkige kennis van biochemie. Cellulaire metabolische afvalstoffen zijn alomtegenwoordig in het lichaam en worden op indrukwekkende en effectieve wijze constant geproduceerd en weer hergebruikt. thaise massage aalter.

Alles wat het lichaam kwijt wil, scheidt het weer uit, met of zonder massage en met of zonder extra water. Het lichaam gaat fantastisch om met metabolische afvalstoffen en zelfs met veel gifstoffen, zonder enige hulp. Als dat niet zo was, waren we allemaal al lang dood. Natuurlijk is het prima om iemand water aan te bieden na een massage.

Thaise Massage Tongeren

Maar medisch noodzakelijk voor de massage is het niet, noch biologisch, noch biochemisch - thaise massage karel janssenslaan oostende. Door er een grotere betekenis aan te geven, houd je mythes in stand die kant noch wal raken. Melkzuur is een nuttig lichaamsproduct en geen afvalproduct. En het is makkelijk om je vochtgehalte op peil te houden: drink als je dorst hebt.

Mocht je na het lezen van dit artikel toevoegingen hebben of vragen, neem gerust contact met ons op! .

Laatst kreeg ik de vraag van een cliënte: “Wat gebeurt er onder jouw handen Leon? Ik wil één met ze zijn. Ik weet niet zeker of je weet wat je handen met mij doen?” In dit blog ga ik op deze interessante vraag een antwoord te geven. Voorop staat uiteraard dat een ‘anders dan anders massage’ veel meer is dan het verminderen van spanning en het verzachten van knopen.Je kan dat ervaren door extra warmte of koude rillengen. Emoties kunnen vrijkomen, je slaapt beter, je ontlasting kan veranderen. Tijdens en na een massage kunnen je zintuigen scherper waarnemen, dat betekent je kan kleuren en beelden zien, geuren en geluiden zijn intenser … Vanaf de eerste aanraking, wanneer ik mijn handen zachtjes op je rug leg, kan er al een intens gevoel door je lichaam gaan, tot in je tenen, of kunnen er emoties loskomen.

Wat er ook gebeurt: alles blijft tussen 4 muren. Emoties en gevoel bevinden zich voornamelijk aan de linkerzijde van het lichaam - thaise massage brederodestraat. De rationele, verstandelijke kant bevindt zich aan de rechterzijde van het lichaam. Als ik je rechterkant masseer ben je meer bewust van licht, geluid, smaak en geur en masseer ik je linkerkant dan kunnen er vele uiteenlopende emoties loskomen.

Ik begin mijn massage vaak aan de achterzijde, omdat je aan de emoties die hier nog geblokkeerd of verkleefd zitten al langer hebt kunnen werken. De voorzijde van je lichaam staat symbool voor het heden en tevens je gevoelskant. Massage aan de voorzijde is vaak meer confronterend. Dit is met name voelbaar tijdens een Chi Nei Tsang (Chinese buik massage).

Thaise Massage In Aalst

De 12 meridianen zijn een leidraad in mijn massages. Ik combineer Oosterse en Peruviaanse technieken met de Ayurveda en de westerse visie op het lichaam. Leon jouw handen gaven mij een intens warm, fijn, behaaglijk, veilig en comfortabel en geborgen gevoel. Mijn hele lichaam begin te tintelen en het leek alsof de energie direct begon te stromen.

Onder mijn oogleden zag ik verschillende kleuren als bubbles in elkaar overgaan. Je hebt mij niet alleen subtiel aangeraakt op mijn huid, maar mij ook werkelijk diep geraakt met gevoel. Heerlijk, ik geniet nog na. Niet iedereen is zich ervan bewust dat we omgeven zijn door energie (dokkeaw thaise massage zwevegem). Het is de Levensenergie of Qi.

Je telefoon werkt omdat deze is opgeladen met stroom. Zodra de batterij leeg is heb je geen verbinding meer en valt je telefoon uit. Als je in balans bent ervaar je positieve energie. Dan kun je de hele wereld aan. Je ervaart: vrolijkheid, gezondheid en vitaliteit. Als je minder in balans bent kan het je negatief beïnvloeden.Dit kan zich uiten in: vermoeid zijn, emoties: boos, verdrietig, bang, driftig, chagrijnig, kort lontje hebben, duizeligheid, frustratie, hoofdpijn of onrust. Sommige mensen beweren dat ze energie van anderen oppikken waardoor ze uit balans raken. Alles is trilling, trilling is energie en energie resoneert. We communiceren met lichaam, geest en ziel.

Je merkt dit bijvoorbeeld aan de gemoedstoestand van anderen om je heen. Je kunt het zelf voelen als je ’s avonds naast je partner in bed gaat liggen. Je ligt in feite in elkaars energieveld en onbewust kan het zijn dat je energie uitwisselt. Terwijl je partner zijn frustratie verwerkt en uitgerust ontwaakt kan het zijn dat jij de volgende ochtend totaal uitgeput wakker wordt.

Jullie resoneren met elkaar. Een andere vorm is energieverspilling of energievervuiling, ik noem het ruis. Onder ruis versta ik de energie die je oppikt uit de stad, het verkeer, winkels, je werk, sport en die onbewust aan je blijft vast plakken. Energieverspilling kan het gevolg zijn dat je geen doel hebt in het leven.

Thaise Massage Amsterdam Centrum

Als de behandelaar zijn of haar energie onvoldoende kan bewaren en bewaken kan er hoofdpijn, vermoeidheid of irritatie optreden met als gevolg dat het voelt of de energie weg vloeit. Het is dan ook belangrijk voor mij als masseur dat ik goed geaard ben om mijn energie te bewaken en mijzelf te beschermen tegen energieën van anderen.

Je bewoont je lichaam als een huis en je staat elk gevoel in je lichaam toe. Daardoor kun je je vanuit je lichaam verbinden met de aarde en zo de aarde-energie opnemen. thaise massage goed of slecht. Geeft de aarde energie dan? Jazeker, die energie is krachtig en stroomt opwaarts: het gaat vanuit de aarde door je benen, via je bekken door je ruggengraat naar boven.

Latest Posts

Dokkeaw Thaise Massage Zwevegem

Published Sep 06, 23
8 min read

Thaise Massage Pelgrimstraat Antwerpen

Published Sep 06, 23
5 min read

Thaise Massage Londerzeel

Published Sep 06, 23
7 min read